preloader

IDN bijeenkomst
Indonesian Diaspora
Network
Ketua IDN bertemu dengan mentri LN Indonesia di Jakarta
Slide

Activiteiten

Nieuws uit Indonesië

Wat is Indonesian Diaspora Network - Nederland?

Indonesian Diaspora Network – Nederland, is een netwerkorganisatie met een veelal Indonesische achterban, die als doel heeft betrokken te zijn bij het huidige Indonesië.

Wij zijn veelal Indonesiërs die van orgine in Indonesië geboren en getogen zijn, van Indonesische afkomst zijn en/of vrijwilligers, die gewoonweg van het huidige Indonesië houden en daarmee verbonden willen zijn.

We zijn onder andere cultureel, maatschappelijk, economisch en sociaal actief betrokken op diverse terreinen en met uiteenlopende disciplines. Wij realiseren onze betrokkenheid door middel van wederzijdse kennisoverdracht of anderzijds.

Zowel vanuit onze professionele, culturele- en taalachtergrond, zijn wij bij veel onderwerpen optimaal in staat de wederzijdse behoeften op een natuurlijke wijze aan te voelen. Een voorbeeld hiervan zijn de diverse Policy Briefs over het leefbaar houden van steden.

Kennisoverdracht realiseren wij op vele manieren, bijvoorbeeld door actief deel te nemen in projecten in Indonesië, het geven en organiseren van lezingen, webinars, seminars en bijeenkomsten met uiteenlopende onderwerpen en een diversiteit aan sprekers. Op onze activiteitenpagina en de pagina over onze TaskForces vindt u daarover meer informatie.

Wij beschikken over een groot en gevarieerd netwerk in Indonesië en Nederland en maken daarnaast deel uit van een internationaal Indonesian Diaspora Network genaamd Indonesian Diaspora Network – United. 

Wij zijn een non-politieke, non-religieuze, non-etnisch gebonden en non-commerciële organisatie en hechten daar veel waarde aan.

TaskForces

Art & Culture

TaskForcedriver: Bert Steevensz

Agriculture

TaskForcedriver: Win Boesrie

Culinair

TaskForcedriver: Agus Hermawan

Op onderstaande landkaart ziet u waar wij actief zijn. Klik op de kaart voor een interactieve weergave met details van projecten.

Indonesian Diaspora Network

Voor de diaspora, voor Indonesië, voor Indonesië en Nederland