preloader
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een Nieuw Leven voor het Witte Huis van Weltevreden

23 maart 2022 | 13:00 - 15:00

Heritage Webinar Serie #6
Stemmen van Indonesië

Een Nieuw Leven voor het Witte Huis van Weltevreden

De discussie is in het Engels.

Sprekers:
Nadia Purwestri & Arya Abieta IAI
Pusat Dokumentasi Arsitektur-PDA (Centrum voor Architectuur Documentatie)

Het hoofdkantoor van het Indonesische Ministerie van Financiën, A.A. Maramis Building in Jakarta, werd vroeger het Witte Huis van Weltevreden genoemd.

Weltevreden was een zuidelijke buitenwijk van het oude Batavia. Met de bouw van het Witte Huis werd in 1809 begonnen. Het was de bedoeling een privé-woning te bouwen voor de gouverneur-generaal van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) Herman Willem Daendels (1808-1811). De bouw werd in 1811 enige tijd stilgelegd en in 1826 door gouverneur-generaal du Bus de Ghisignies gedurende ongeveer twee jaar voortgezet totdat het klaar was voor gebruik. Het gebouw herbergt vanaf het begin kantoren en is nooit als privé-woning in gebruik geweest. Bij de noordelijke ingang van het hoofdgebouw is nu nog een gedenkplaat te zien met de tekst MDCCCIX – Condidit Daendels – MDCCCXXVIII – Erexit Du Bus.

Het Indonesische ministerie van Financiën is al sinds 2000 bezig met de voorbereiding van de renovatie. In 2019 kon uiteindelijk met de renovatie begonnen worden. Het is de bedoeling dat het gebouw in de zomer van 2022 volledig gerenoveerd is. Dit is één van de initiatieven om historische gebouwen te renoveren die volledig door de Indonesische regering wordt geïnitieerd en gefinancieerd.

PDA is vanaf het begin bij het renovatieproces betrokken als historische onderzoekers en documentatiedeskundigen. De sprekers zullen vertellen over de dynamiek van het renovatieproces, inclusief uitdagingen en inspanningen om met nieuwe ontwikkelingen om te gaan.


Heritage Webinar Serie
Stemmen van Indonesië
Derde woensdag van elke maand

Indonesië en Nederland delen een geschiedenis die nog steeds levend is en in beide landen wordt gekoesterd. Het is belangrijk om begrip te kweken voor de gedeelde geschiedenis die vele facetten kent. Om dit begrip te kunnen bereiken zal regelmatige communicatie door middel van een webinarreeks nuttig zijn.

Ten tweede is de webinarserie vooral bedoeld om stemmen uit Indonesië te delen met Nederland om het grote publiek en erfgoedprofessionals in Nederland op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedeeld erfgoed in Indonesië.


Inschrijving: https://tinyurl.com/heritagewebinar06registration

Georganiseerd door:
Heritage hands-on, Indonesian Diaspora Network the Netherlands (IDN-NL), en IDN Liveable Cities (IDN-LC).

Contact
Hasti Tarekat
heritage@idn-lc.nl

Gegevens

Datum:
23 maart 2022
Tijd:
13:00 - 15:00

Locatie

Webinar

Organisator

IDN Liveable Cities
Site:
https://idn-lc.nl/index.html