preloader
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museologie in Indonesië: dynamiek van particuliere en community museums

22 juni 2022 | 14:00 - 16:00

Gratis

Heritage Webinar Series #9
Stemmen van Indonesië

Museologie in Indonesië: dynamiek van particuliere en community museums

Sprekers:
KRHT Daniel Haryodiningrat
Directeur van Museum Ullen Sentalu, Yogyakarta
https://ullensentalu.com/index.html

Nata’alui Duha
Directeur van Museum Pusaka Nias, Gunung Sitoli, Nias, North Sumatra

HOME

De discussie is in het Engels.

Inschrijving: https://tinyurl.com/heritagewebinar09registration

Georganiseerd door:
Heritage hands-on, Indonesian Diaspora Network the Netherlands (IDN-NL), en IDN Liveable Cities (IDN-LC).

Contact: 
Hasti Tarekat
heritage@idn-lc.nl

Museum Ullen Sentalu is een Javaans kunst-, cultuur- en natuurmuseum in Kaliurang, Yogyakarta. De locatie van het museum, aan de voet van de berg Merapi, valt samen met het noordelijke deel van de Javaanse macrokosmologie, terwijl in het zuiden Parangtritis langs de Indische Oceaan gelegen is. Het museum bevindt zich ook in het midden van het voormalige Mataram-koninkrijk, met de Borobudur-tempel in het westen en de Prambanan-tempels in het oosten. De museumcollectie vertelt onder meer over de geschiedenis van adellijke vrouwen van het koninklijk hof van Mataram. Het museum benadrukt het Living Heritage-programma waarbij met de collectie het materieel- en immaterieel erfgoed levend wordt gehouden.

Museum Pusaka Nias of Nias Heritage Museum wordt beheerd door de in 1991 opgerichte Nias Heritage Foundation. Het is het oudste streekmuseum van Indonesië. Haar activiteiten zijn niet alleen gericht op het behoud van de Nias-cultuur, maar ook op het vergroten van het bewustzijn over het milieu en het stimuleren van de lokale economie door middel van duurzaam toerisme. Megalithische artefacten uit Nias zijn populair in de internationale handel en dit museum is één van de inspanningen om de artefacten voor Nias te behouden.

Beide musea zijn voorbeelden van particuliere en community musea in Indonesië die de snelle ontwikkeling van economische, sociale en ecologische uitdagingen in Indonesië overleven.

Beide sprekers zullen vertellen hoe zij alle uitdagingen aangaan om trouw te blijven aan hun idealen en een bijdrage te leveren aan de samenleving.

De sprekers zullen ook ingaan op kwesties van hun collecties uit de koloniale periode en hoe zij in hun musea omgaan met kwesties van omstreden erfgoed.

———————————————————————————————————————————-

Heritage Webinar Serie
Stemmen van Indonesië
Derde woensdag van elke maand

Indonesië en Nederland delen een geschiedenis die nog steeds levend is en in beide landen wordt gekoesterd. Het is belangrijk om begrip te kweken voor de gedeelde geschiedenis die vele facetten kent. Om dit begrip te kunnen bereiken zal regelmatige communicatie door middel van een webinarreeks nuttig zijn.

Ten tweede is de webinar serie vooral bedoeld om stemmen uit Indonesië te delen met Nederland om het grote publiek en erfgoedprofessionals in Nederland op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedeeld erfgoed in Indonesië.

We gebruiken uw e-mailgegevens niet voor andere doeleinden. Wilt u geen informatie over onze activiteiten ontvangen, stuur ons dan een e-mail naar heritage@idn-lc.nl

Gegevens

Datum:
22 juni 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://tinyurl.com/heritagewebinar09registration

Locatie

Webinar

Organisator

IDN Liveable Cities
Site:
https://idn-lc.nl/index.html