preloader

TaskForce: Culinair

Taskforce Culinair zet zich in om de diversiteit binnen Indonesië culinaire keuken beter bekend te laten worden en te promoten.  “Voedsel is hetgeen dat mensen met elkaar verbindt” volgens de oud ambassadeur van Indonesië I Gusti A. Wesaka Puja

In het najaar van 2021 staan diverse IDN- NL kookworkshops op het programma onder leiding van onze Taskforce Driver Chef Agus Hermawan.  Onderdeel van de workshops is de authenticiteit van de Indonesische keuken met de deelnemers te delen.

Chef Agus Hermawan is geboren op Java. Hij leerde koken van zijn moeder en ging zo’n twintig jaar geleden in Nederland aan de slag in de Indonesische keuken. Nu is hij chef bij Ron Gastrobar Indonesia, een van de vijf top-restaurants van meesterkok Ron Blaauw. Daarnaast is hij door de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Zijn signatuurgerecht, Ajam Rujak, staat centraal staan in het speciaal samengestelde menu. “Ik ben teruggegaan naar de basis en maak traditionele gerechten op een nieuwe, moderne manier met de smaken van Indonesië erin verwerkt,” zegt Hermawan. “Dan moet je denken aan tiramisu met kokos, zwarte thee en limoen, en taco’s met de kruiden van de Balinese keuken.”

Contact

Chef Agus Hermawan

Taskforce Driver

Email: info@idn-nl.nl